Zoeken
 • Elektronica in en rond het huis
 • Gratis verzending
 • Exclusief en betaalbaar design

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

Ziggo certificering

Ziggo zenderwijziging juni 2017
In de nacht van 13 op 14 juni 2017 vindt er een grootschalige zenderwisseling plaats. Indien u in bezit bent van een Ziggo gecertificeerde televisie zal de impact zeer klein zijn en zal uw toestel deze wijziging ongemerkt accepteren. Wel kunnen de volgende verschijnselen optreden:

 • Heeft u een favorietenlijst samengesteld?
  Favorieten verwijzen naar de oude zenderinstelling. U zult de lijst opnieuw moeten aanmaken.
 • Ontvangt u geen kanalen meer?
  Dan heeft uw toestel de wijziging niet doorgevoerd. Voert u in dat geval een volledige kanaalscan uit om alle zenders opnieuw te installeren.
 • Hebben sommige kanalen geen of blokkerig beeld?
  Een aantal zenders is verplaatst van frequentie. Als op deze zenders geen of blokkerig beeld is, dient mogelijk de binnenhuisbekabeling te worden gecontroleerd. Hiervoor kunt u contact opnemen met Ziggo via www.ziggo.nl/klantenservice/contact/

Voor niet gecertificeerde televisies met digitale kabeltuner geldt dat de kanalen te allen tijde opnieuw dienen te worden geïnstalleerd.

Mijn softwareversie wordt niet ondersteund

Salora televisies met een Ziggo certificering ondergaan een uitgebreide testprocedure alvorens het predicaat “Ziggo Gecertificeerd” te mogen voeren.

Helaas zijn er, ondanks deze strenge controle, enkele Salora modellen in omloop met een niet door Ziggo ondersteunde softwareversie.

TV’s

12 volt
Sommige modellen van Salora hebben een 12Volt aansluiting. Hiermee is het mogelijk om het toestel via een 12Volt aansluiting van spanning te voorzien. Dit is ideaal bij het gebruik onderweg, op de camping of op een boot. De meeste modellen in de 19″, 22″ en 24″ hebben deze 12V aansluiting. Of de toestellen een 12V aansluiting hebben staat vermeld bij de specificaties. De 12Volt kabel zit niet bijgeleverd bij de televisies.

Multimedia bestanden

De meeste producten van Salora beschikken over een USB poort en/of SD kaartlezer.
Het is mogelijk om uw multimedia bestanden af te spelen via deze aansluitingen. Mocht het niet lukken om uw digitale films af te spelen, raden wij aan het onderdeel “Ondersteuning videobestanden” te raadplegen.

Groen verbruik

De televisies van Salora voldoen allen aan de strenge Europese eisen voor consumenten electronica. Het verbruik van de televisies bij normaal gebruik en in stand-by voldoen ruimschoots aan deze eisen. Het verbruik staat bij de producten vermeld.

Wandmontage/ Muurbevestiging

De televisies van Salora hebben een VESA aansluiting. Deze aansluiting is universeel wat betekent dat iedere gewenste beugel bevestigd kan worden aan uw televisie zodat u deze aan de muur kunt ophangen. Hiervoor dient allereerst de voet verwijderd te worden van het toestel. Dit is zeer eenvoudig te doen. Let wel dat u tijdens het verwijderen niks forceert. Sommige modellen hebben schroeven welke eerst verwijderd dienen te worden.

DVB-T antenne: actief/passief

Om DVB-T signalen (zoals Digitenne) te kunnen ontvangen, maakt u gebruik van een antenne. Deze antenne dient uiteraard geplaatst te worden op een plek met voldoende ontvangst (er bestaan, indien noodzakelijk, speciale buitenantennes).

Er zijn verschillende soorten DVB-T antennes, grofweg te verdelen in passief en actief.

Een passieve antenne haalt zijn spanning uit de antenne aansluiting. Een aparte settopbox voor digitale TV levert 5V spanning op de antenne aansluiting, voldoende om de antenne van stroom te kunnen voorzien.

Een actieve antenne heeft een aparte AC adapter; hiervoor is dus een stopcontact noodzakelijk.

Veel televisies worden tegenwoordig met ingebouwde digitale tuner geleverd, maar leveren geen spanning (meer) op de antenne aansluiting. In dat geval heeft u dus een actieve antenne nodig.

Er bestaan echter ook antenne spanningsadapters, die op de antenne aansluiting van de TV worden geplaatst. Deze leveren vervolgens de benodigde 5V spanning naar de passieve antenne. Het CAM starterpakket van Digitenne is hier bijvoorbeeld standaard mee uitgerust.

Ondersteuning mediabestanden

Uw product speelt de meest populaire videobestanden af, zoals AVI en MPEG. Van deze bestanden zijn echter veel variaties mogelijk. Zo zijn DivX en Xvid veel voorkomende varianten van het AVI bestand, maar zal DivX niet op alle apparatuur kunnen worden afgespeeld, omdat dit een aan licenties gebonden variant is. Voor de meest brede ondersteuning van multimediabestanden adviseren wij het gebruik van Xvid voor video en MP3 voor audio. Voor beeldformaten tot 24 inch is een resolutie van 720×405 voldoende, bij grotere formaten adviseren wij de resolutie te verhogen. De meeste (veelal gratis te downloaden) conversieprogramma’s bieden voorgeprogrammeerde mogelijkheden om videobestanden om te zetten met bovengenoemde eigenschappen.

Voor de meest brede ondersteuning van videobestanden adviseren wij de volgende parameters:

Formaat : avi
Videocodec : xvid
Audiocodec : mp3
Resolutie : 720×405 voor schermen tot 24 inch, bij grotere schermen adviseren wij de resolutie te verhogen

Daarnaast is MP4 ook een zeer populair formaat. Voor de ondersteuning geldt dat dit bestand moet zijn gecodeerd met de MPEG4 variant, de H.264 variant wordt niet ondersteund.

Voor meer informatie over de ondersteuning van mediabestanden klikt u hier.

Digitaal TV kijken / CI+
Het is mogelijk om alle Salora televisies aan te sluiten op een digitaal signaal. U dient hiervoor de digitale decoder aan te sluiten op de televisie m.b.v. de HDMI- of Scartkabel.

De meeste modellen van Salora beschikken ook over een DVB-T en/of DVB-T/C tuner met CI+. Hiermee is het mogelijk om de smartcard van uw TV provider direct in de TV te stoppen. Zo kunt u genieten van een digitaal signaal zonder gebruik te hoeven maken van een extra decoder of afstandsbediening. Van onze 7100 serie zijn inmiddels zelfs meerdere modellen Ziggo en/of UPC gecertificeerd! Maar ook de CI+ modellen zonder certificering zijn ontworpen om op de CI+ netwerken van alle aanbieders probleemloos te functioneren.

Onderstaande modellen beschikken over een ingebouwde DVB-T tuner:
– 2000 T-serie
– 3000 T serie
– 3300 T-serie
– 5000 T-serie
– 5100 T-serie
– 6000 T-serie
– 6100 C-serie
– 7000 T-serie
– 7100 C-serie (meerdere modellen officieel Ziggo en/of UPC gecertificeerd)

Onderstaande modellen beschikken over een ingebouwde DVB-C (en DVB-T) tuner, met CI+:
– 6100 C-serie
– 7100 C-serie (meerdere modellen officieel Ziggo en/of UPC gecertificeerd)

Portable DVD spelers

Accessoires
Onze portable DVD spelers worden standaard met een uitgebreid pakket aan accessoires geleverd. Heeft u vervangende exemplaren van bepaalde accessoires nodig, dan kunt u deze via de website eenvoudig bestellen. Vrijwel alle accessoires kunnen wij uit voorraad leveren.

Buffer geheugen / Shock Protection

Het buffer geheugen (shock protection) van onze portable DVD spelers bedraagt 8 seconden.

DVD speelt niet af

Het niet afspelen van een DVD kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

 • De DVD is beschadigd
  Krassen op de DVD kunnen ervoor zorgen dat de DVD niet kan worden afgespeeld
 • De lens is vuil
  Mettertijd kunnen stof en aanslag ervoor zorgen dat de DVD niet kan worden afgespeeld. Maakt u in dat geval gebruik van een schoonmaak DVD om de lens te reinigen.
 • De DVD heeft de verkeerde regiocode
  Originele DVD’s dienen van het type Regio 2 te zijn. Dit staat zowel op de hoes van de DVD als de print op de DVD zelf vermeld. Geïmporteerde DVD’s kunnen van een andere regio zijn; zo heeft de VS Regio 1.
 • De DVD is van lage kwaliteit
  Bij opneembare DVD’s (+ of -) kan de kwaliteit nog wel eens verschillen. Probeer in eerste instantie eens een opneembare DVD van een ander merk.

Mocht uw DVD niet afspelen en geen van bovengenoemde oorzaken is van toepassing, kunt u uiteraard contact met ons opnemen alvorens het toestel voor herstel aan te bieden bij uw dealer.

Game CD

Enkele van onze portable DVD spelers worden geleverd met 2 controllers en een Game CD met ± 250 retro spelletjes. Een originele Game CD kan, indien noodzakelijk (zoals bij schade of verlies), eenvoudig worden besteld via onze webshop door hier te klikken.

De software is eventueel ook te downloaden op de productpagina’s van de betreffende modellen, te weten:

– DVP7048TWIN+GC
– DVP7748DUO+GC
– DVP908TWIN+GC

Door op bovenstaande modellen te klikken komt u op de betreffende productpagina. Vervolgens vindt u onder het tabblad DOWNLOADS het bestand game-cd.zip. Dit bestand bevat een zogenaamd “image” van de originele Game CD, dat met vrijwel ieder CD brandprogramma op een lege CD kan worden gekopieerd.

Voor meer informatie over het branden van “image” bestanden adviseren wij u de handleiding van uw brandprogramma te raadplegen.

Het tweede scherm van mijn TWIN of DUO systeem blijft blauw

Wanneer u in bezit bent van een Salora portable DVD systeem met 2 schermen en bij het afspelen van een film blijft het tweede scherm blauw, terwijl u wel geluid hoort, dan kan dat de volgende oorzaken hebben:

– Bij de DUO modellen (zoals DVP7748DUO) dient het tweede scherm met de afstandsbediening op AV In te worden gezet. Staat deze op AV Out, dan hoort u wel geluid, maar heeft u geen beeld.

– De verbindingskabel dient geheel in de aansluiting te worden gestoken. Dit kan somtijds stroef gaan.

– Kijkt u bestanden via de USB of SD poort, dan is het mogelijk dat het betreffende bestand aan licenties is gebonden. Dit houdt in dat het bestand alleen op het hoofdscherm wordt getoond en niet op het tweede scherm. Door de speler bij de instellingen even op kleursysteem NTSC te zetten heeft u weer op beide schermen beeld.

Voor meer informatie over ondersteunde mediabestanden klikt u hier.

Ondersteuning mediabestanden

Uw product speelt de meest populaire videobestanden af, zoals AVI en MPEG. Van deze bestanden zijn echter veel variaties mogelijk. Zo zijn DivX en Xvid veel voorkomende varianten van het AVI bestand, maar zal DivX niet op alle apparatuur kunnen worden afgespeeld, omdat dit een aan licenties gebonden variant is. Voor de meest brede ondersteuning van multimediabestanden adviseren wij het gebruik van Xvid voor video en MP3 voor audio. Voor beeldformaten tot 24 inch is een resolutie van 720×405 voldoende, bij grotere formaten adviseren wij de resolutie te verhogen. De meeste (veelal gratis te downloaden) conversieprogramma’s bieden voorgeprogrammeerde mogelijkheden om videobestanden om te zetten met bovengenoemde eigenschappen.

Voor de meest brede ondersteuning van videobestanden adviseren wij de volgende parameters:

Formaat : avi
Videocodec : xvid
Audiocodec : mp3
Resolutie : 720×405 voor schermen tot 24 inch, bij grotere schermen adviseren wij de resolutie te verhogen

Daarnaast is MP4 ook een zeer populair formaat. Voor de ondersteuning geldt dat dit bestand moet zijn gecodeerd met de MPEG4 variant, de H.264 variant wordt niet ondersteund.

Voor meer informatie over de ondersteuning van mediabestanden klikt u hier.

DVD spelers

Ondersteuning mediabestanden
Uw product speelt de meest populaire videobestanden af, zoals AVI en MPEG. Van deze bestanden zijn echter veel variaties mogelijk. Zo zijn DivX en Xvid veel voorkomende varianten van het AVI bestand, maar zal DivX niet op alle apparatuur kunnen worden afgespeeld, omdat dit een aan licenties gebonden variant is. Voor de meest brede ondersteuning van multimediabestanden adviseren wij het gebruik van Xvid voor video en MP3 voor audio. Voor beeldformaten tot 24 inch is een resolutie van 720×405 voldoende, bij grotere formaten adviseren wij de resolutie te verhogen. De meeste (veelal gratis te downloaden) conversieprogramma’s bieden voorgeprogrammeerde mogelijkheden om videobestanden om te zetten met bovengenoemde eigenschappen.

Voor de meest brede ondersteuning van videobestanden adviseren wij de volgende parameters:

Formaat : avi
Videocodec : xvid
Audiocodec : mp3
Resolutie : 720×405 voor schermen tot 24 inch, bij grotere schermen adviseren wij de resolutie te verhogen

Daarnaast is MP4 ook een zeer populair formaat. Voor de ondersteuning geldt dat dit bestand moet zijn gecodeerd met de MPEG4 variant, de H.264 variant wordt niet ondersteund.

Voor meer informatie over de ondersteuning van mediabestanden klikt u hier.

Beamers

Op welke afstand plaats ik mijn beamer?
Elke beamer heeft een minimale en maximale afstand tot de wand of het scherm op welke het beeld wordt geprojecteerd.

Bij elke beamer vindt u op de pagina DOWNLOADS een overzicht met de minimale en maximale afstanden.

Alles voor gemak in huis


Gratis verzending


Exclusief en betaalbaar design

Bel met onze klantenservice
010-2624803
Of stuur een email naar
info@salora.nl